17 Απρ. 2020

ΦΤΙΑΧΝΩ ΧΥΜΟΥΣ ΦΡΕΣΚΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Για όσους ζήσαν την περίοδο του 70-80 Δημοτικό Σχολείο, θυμόμαστε κάτι υπέροχους χυμούς που μας μοίραζαν στα σχολεία από ΓΙΑΡΜΑ.

Εκείνη την γεύση προσπαθήσαμε να πετύχουμε με πολλές παρασκευές και τελικά τα καταφέραμε. Συνήθως τα οπορωφόρα δέντρα μας όταν κάνουν φρούτα τα κάνουν όλα μαζί και είναι αδύνατον να τα φάμε όλα σε μια εβδομάδα. Έτσι πρέπει να κάνουμε μια σωστή διαχείριση, για να μην πετάμε τίποτα.

Χτυπάμε τα φρούτα σε μουλτι και κάνουμε χυλό τον οποίο τοποθετούμε στην κατσαρόλα και βάζουμε λίγο νερό, λεμόνι και ζάχαρη ή μέλι όσο θέλει ο καθένας. Το λεμόνι είναι απαραίτητο για την συντήρηση. Μια βράση για λίγο και τοποθετώ σε μπουκάλια μπύρας τα οποία σφραγίζω με πρέσα. Τα μπουκάλια έχουν απολυμανθεί και μπει στο φούρνο σε 80 βαθμούς για τα μικρόβια, όπως και με την κονσερβοποίηση οτιδήποτε άλλου, σαλτσας κλπ.

Ανοιξα μπουκάλι με χυμό ροδάκινου, πεπονιού, δαμάσκηνου οκτώ μήνες μετά και ήταν η γεύση υπέροχη σαν να το είχα μόλις κόψει το φρούτο.

Προσωπικά μου αρέσει πηκτός ο χυμός, αλλά εάν δεν σας αρέσει έτσι μπορείτε να βράσετε λίγο περισσότερο τα φρούτα και να τα περάσετε από σίτα ή πανί και να κρατήσετε το πηχτό κομμάτι έξω/

Βλέπετε ο καθαρός χυμός θέλει απλά χρόνο και μεράκι, και όχι χρήματα για το ΣΟΥΠΕΡ.

 

 

Τελευταία σχόλια

25.11 | 16:37

στην Αττική θα μπορούσα να καλλιεργήσω δένδρα με βρώσιμους καρπούς ;
ποια δένδρα ;
μπορούν να συνδυαστρουν με λαχανόκηπο;

05.11 | 06:14

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ FEIJOA?

16.12 | 11:35

Φιλοι μου! Ειμαι μια Αθηναία που ονειρευομαι να φτιάξω ενα υπεροχο λαχανόκηπο στη ταρατσα του σπιτιού μου. Δεν εχω ιδέα από που να αρχίσω και χρειάζομαι τη γνώση και υποστήριξη κάποιου έμπειρου

02.12 | 20:18

ΠΩΣ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΟΥ ΙΩΝΑ????

Κοινοποίηση σελίδας