13 Μαϊ. 2020

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟ ΛΙΚΕΡ-ΞΥΔΙ

ΞΥΔΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΥ
Φέτος θα αξιοποιήσω στο έπακρο ότι έχουμε.
Έχουμε το βιολογικό μας ξύδι από τα σταφυλάκια μας και γεμίζουμε ένα βάζο με ροδοπέταλα, ξύδι, φραουλίτσες το αφήνουμε μια εβδομάδα σε σκοτεινό μέρος να βγάλουν τα συστατικά τους και τα χρώματα τους, τα αρώματα τους και ΒΟΥΑΛΑ
Τα πέταλα της τριανταφυλλιάς περιέχουν αντιβιοτικά στοιχεία και βοηθούν σε μολύνσεις και στη φυματίωση.

Όλα τα πέταλα είναι βρώσιμα. Αφαιρέστε τη λευκή τους βάση και βάλτε τα σε ποτά, επιδόρπια, σαλάτες, μαρμελάδες και ξύδια.

ΛΙΚΕΡ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ με κρασί
Μαδάμε τα τριαντάφυλλα και κρατάμε μόνο τα ροδοπέταλα.
Πλένουμε πολύ καλά τα πέταλα, τα στραγγίζουμε με τα χέρια μας και τα αφήνουμε αραδιασμένα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει μία πετσέτα ή χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
Βάζουμε το κρασί με τη ζάχαρη και το φύλλο της αρμπαρόριζας σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά​ και μόλις λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει να βράζει το σιρόπι, μετά από 2-3 λεπτά δηλαδή, ρίχνουμε τις σταγόνες ροδόνερου και τα ροδοπέταλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε μόνο με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει όλο το βράδυ.
Την άλλη ημέρα βάζουμε ένα μεγάλο σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και περνάμε το λικέρ από σουρωτήρι για να χωρίσουμε το υγρό από τα πέταλα.
Παίρνουμε τα ροδοπέταλα που χρησιμοποιήσαμε και τα πιέζουμε με τη χούφτα μας να βγάλουν τα υγρά τους.
Σουρώνουμε το λικέρ περνώντας το από διπλό τούλι και τοποθετούμε χωνί στο οποίο έχουμε βάλει ένα μικρό σουρωτήρι, για να μεταφέρουμε το λικέρ σε καθαρές γυάλινες καράφες.

Τελευταία σχόλια

25.11 | 16:37

στην Αττική θα μπορούσα να καλλιεργήσω δένδρα με βρώσιμους καρπούς ;
ποια δένδρα ;
μπορούν να συνδυαστρουν με λαχανόκηπο;

05.11 | 06:14

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ FEIJOA?

16.12 | 11:35

Φιλοι μου! Ειμαι μια Αθηναία που ονειρευομαι να φτιάξω ενα υπεροχο λαχανόκηπο στη ταρατσα του σπιτιού μου. Δεν εχω ιδέα από που να αρχίσω και χρειάζομαι τη γνώση και υποστήριξη κάποιου έμπειρου

02.12 | 20:18

ΠΩΣ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΟΥ ΙΩΝΑ????

Κοινοποίηση σελίδας