30 Ιουλ. 2020

ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ MOLLASA FROM CANE

Ένα πρόβλημα με το σιρόπι από ζαχαροκάλαμο είναι ότι είναι δύσκολο να βρεθεί.Ορισμένοι μάγειρες στο σπίτι κάνουν το δικό τους το σιρόπι από ζαχαροκάλαμο με την προσθήκη νερού στο κρυσταλλωμένο ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και , στη συνέχεια, το κάνουν σιρόπι από ζαχαροκάλαμο . Ωστόσο , αυτό δεν είναι το ίδιο προϊόν με το αυτούσιο από το χυμό του καλαμιού.

Η μελάσα είναι ένα υποπροϊόν που προέρχεται από τη διαδικασία της μεταποίησης του ζαχαροκάλαμου και των  ζαχαρότευτλων σε επιτραπέζια ζάχαρη. Μαζί με τη χρήση του ως γλυκαντικού σε τρόφιμα, προσφέρει επίσης οφέλη για την υγεία και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος διαταραχών.

Συνήθως τη συναντάμε σαν παχύρευστο σιρόπι αν και έχει πολλές μορφές ανάλογα με την ουσία από την οποία έχει γίνει η εκχύλιση της ζάχαρη. Το ζαχαροκάλαμο και τα ζαχαρότευτλα τείνουν να παράγουν παχύτερες μελάσες, αν και η μελάσα των ζαχαρότευτλων έχει μια έντονη και για πολλούς άσχημη γεύση η οποία συνήθως δεν είναι ευχάριστη για να καταναλωθεί από τους ανθρώπους. Μελάσα μπορείτε επίσης να φτιάξετε και στο σπίτι.

Σύντομα η συνταγη

Τελευταία σχόλια

25.11 | 16:37

στην Αττική θα μπορούσα να καλλιεργήσω δένδρα με βρώσιμους καρπούς ;
ποια δένδρα ;
μπορούν να συνδυαστρουν με λαχανόκηπο;

05.11 | 06:14

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ FEIJOA?

16.12 | 11:35

Φιλοι μου! Ειμαι μια Αθηναία που ονειρευομαι να φτιάξω ενα υπεροχο λαχανόκηπο στη ταρατσα του σπιτιού μου. Δεν εχω ιδέα από που να αρχίσω και χρειάζομαι τη γνώση και υποστήριξη κάποιου έμπειρου

02.12 | 20:18

ΠΩΣ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΟΥ ΙΩΝΑ????

Κοινοποίηση σελίδας