18 Μαρ. 2021

ΡΟΥΜΙ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΑ. ΠΟΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ ΦΤΙΑΧΝΩ

Το ρούμι παράγεται κυρίως με μελάσα με άφθονο, ένα προϊόν που προκύπτει από τον εξευγενισμό του φυτού ζαχαροκάλαμου. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή χυμό ζαχαροκάλαμου εάν δεν τυχαίνει να έχετε μελάσα. Η θειωμένη μελάσα έχει υποστεί επεξεργασία με διοξείδιο του θείου που δρα ως συντηρητικό. Αυτή η διαδικασία θείωσης μπορεί να αφήσει τη μελάσα με μια χημική γεύση.Για αυτό είναι καλύτερα να ξεκινήσετε την διαδικασία από την αρχή.

 

ΥΛΙΚΑ

6,5 γαλόνια νερού

1 γαλόνι μελάσας BlackStrap

8 λίβρες ακατέργαστης ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο

Επαγγελματική

μαγιά Rum

Turbo Μπύρα

Πηγή θερμότητας

Θερμόμετρο

Μεγάλο κουτάλι

Διαδικασία πλύσης ζάχαρης / μελάσσας

Τοποθετήστε το δοχείο παρασκευής σας στην πηγή θερμότητας και ρίξτε 5,5 γαλόνια νερό. Θερμάνετε το νερό στους 125 ° F.

Ανακατέψτε την ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και τη μελάσα και ανακατέψτε με μεγάλο κουτάλι μέχρι να διαλυθεί πλήρως. (ίσως χρειαστεί να ανακατέψετε για λίγο για να διαλύσετε πλήρως τη μελάσα σας) Μόλις διαλυθούν πλήρως οι Μελάσες και η Ζάχαρη ρίξτε 1 γαλόνι κρύου νερού για να μειώσετε τη θερμοκρασία του πλυσίματος.

Ελέγξτε τη θερμοκρασία και αναδεύστε  για 30 δευτερόλεπτα κάθε 5 λεπτά έως ότου η θερμοκρασία κρυώσει στους 80 ° F. (Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες μόνη της, αλλά μπορεί να επιταχυνθεί σημαντικά με τη χρήση ενός ψυγείου βύθισης.

Όταν το ΜΕΊΓΜΑ έχει κρυώσει στους 80 ° F, προσθέστε ρούμι turbo μαγιά.  Ένα βύσμα διευκολύνει επίσης την έκχυση. Σφραγίστε τον κάδο ζύμωσης με το κλείδωμα αέρα και αποθηκεύστε σε σκοτεινό μέρος περίπου 75 ° F - 80 ° F.

ΖΥΜΩΣΗ

Τα μείγμα που περιλαμβάνει μελάσα θα διαφέρουν ελαφρώς στη διαδικασία ζύμωσης από αυτά που παράγονται μόνο με ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο. Ένα μείγμα που παρασκευάζεται καθαρά με ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο θα ζυμωθεί για 3-7 ημέρες και όταν είναι έτοιμο, δεν θα έχει πλέον γεύση γλυκού ή εκπέμπει αέριο από την κλειδαριά αέρα. Η μαγιά μπορεί να μετατρέψει πλήρως όλα τα σάκχαρα σε αλκοόλ στο μείγμα.

Ένα μείγμα που περιλαμβάνει μελάσα θα διαρκέσει περίπου 12 - 14 ημέρες για να ολοκληρώσει το στάδιο της ζύμωσης, αλλά όταν είναι έτοιμο, θα έχει ακόμα μια γλυκιά γεύση. Αυτό οφείλεται στο ότι η μαγιά δεν μπορεί να μετατρέψει τα καραμελωμένα σάκχαρα στο μείγμα. Θα γνωρίζετε ότι η ζύμωση είναι πλήρης όταν δεν υπάρχει αέριο που βγαίνει από το κλείδωμα αέρα στο κιτ κουβάδων σας.

Μόλις ολοκληρωθεί η ζύμωση, θα πρέπει να αφαιρέσουμε εντελώς οποιοδήποτε στερεό υλικό που μπορεί να έχει σχηματιστεί. Το στερεό υλικό που απομένει μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους εάν παραμείνει στο πλύσιμο.Ορισμένοι οινοπνευματοποιοί θα ελέγξουν το pH του πλυσίματος τους. Το ιδανικό pH είναι 4,5 έως 5,0. Χρησιμοποιήστε κιτρικό οξύ για να μειώσετε το pH και ανθρακικό ασβέστιο για να το ανεβάσετε.

Εδώ μπαίνει το βήμα της απόσταξης για να φτιάξετε το δικό σας ρούμι.Κατά τη διάρκεια του πρώτου αποστάγματος, θα συλλέξετε ολόκληρο το απόσταγμα χωρίς να χωρίσετε τα κεφάλια, τις καρδιές και τις ουρές. Αυτό θα γίνει κατά το δεύτερο γύρο της απόσταξης.Εάν χρησιμοποιείτε συμπυκνωτή, ενεργοποιήστε το νερό όταν ο λέβητας φτάσει τους 130 ° F.Αραιώστε το απόσταγμα του πρώτου γύρου με 20% με νερό.

Σημειώστε ότι ένας πολύ καλός τρόπος για να απομονώσετε τα μπροστινά και τα κεφάλια στην πορεία σας είναι να φέρετε το ακίνητο σας στους περίπου 168 ° F και να το κρατήσετε εκεί για περίπου 10 λεπτά. Το αλκοόλ που παράγεται κατά τη διάρκεια αυτής της διάρκειας θα αποτελείται μόνο από προθάλαμους και κεφάλια. Μόλις ο συμπυκνωτής σταματήσει να παράγει στους 168 ° F, θα ξέρετε ότι έχετε συλλέξει όλα τα μπροστινά και τα κεφάλια της διαδρομής.

Εάν ακολουθείτε αυτόν τον οδηγό, έχετε πλέον επιστρέψει επίσημα από το Googling "How to Make Rum" στο πραγματικό ρούμι. Το επόμενο 30% της διαδρομής σας θα είναι το γλυκό σημείο του ρουμιού σας, οι καρδιές. Θα θελήσετε να αυξήσετε τη θερμοκρασία του ακίνητου σας στους 175 ° F σε 180 ° F για να αρχίσετε να συλλέγετε αυτό το τμήμα του αποστάγματος σας.Το τελευταίο 35% του ρούμου σας θα είναι οι ουρές. Μπορείτε να αναγνωρίσετε τις ουρές από την όραση, τη μυρωδιά και τη γεύση. Θα δείτε μια λιπαρή μεμβράνη να αρχίζει να συλλέγεται στην κορυφή του αποστάγματος και να μπορείτε να μυρίζετε / να δοκιμάζετε έναν καμένο τύπο γεύσης. Οι ουρές περιέχουν πρωτεΐνες και υδατάνθρακες από το πλύσιμο που δεν θέλετε στο τελικό προϊόν σας.

ΩΡΙΜΑΝΣΗ

Τα αποτελέσματα της γήρανσης του ρούμι μπορεί να ποικίλλουν ευρέως, ανάλογα με μερικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ο τύπος του βαρελιού, είτε καπνός είτε νεότερος, θα επηρεάσει σημαντικά τις γεύσεις του ρούμι. Ένα βαρέλι με καύση θα έχει ως αποτέλεσμα πιο σκοτεινή και πιο πλούσια γεύση, ενώ ένα νέο βαρέλι θα προσφέρει ελαφρύτερη γεύση. Όσο περισσότερο γερνάτε το ρούμι σας, τόσο περισσότερο χρόνο πρέπει να απορροφά τις γεύσεις του συγκεκριμένου βαρελιού που χρησιμοποιείτε. Η περιοχή στην οποία παράγετε το ρούμι σας επηρεάζει επίσης πολύ τη διαδικασία γήρανσης.Πάντα φροντίστε να αραιώσετε το απόσταγμα στο 50% πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία γήρανσης.

Λευκό ρούμι

Εάν ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε ένα ελαφρύτερο λευκό ρούμι, δεν απαιτείται γήρανση. Απλώς αραιώστε το ποτό με νερό για να φτάσετε το 45% και ανακατέψτε καλά το μείγμα σας. Στη συνέχεια, αδειάστε το αλκοόλ και αφήστε το για 3-4 ημέρες για να σταθεροποιηθούν οι γεύσεις και οι γεύσεις. Μπορείτε επίσης να γεράσετε το ρούμι σας σε ένα βαρέλι από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο θα αφήσει το ρούμι σας να μεγαλώσει χωρίς να σκουραίνει το χρώμα του

Σκούρο ρούμι

Πολλές χώρες απαιτούν το ρούμι να ωριμάσει μετά την απόσταξη για τουλάχιστον ένα έτος. Αυτό δεν απαιτείται με κανένα τρόπο, αλλά σίγουρα θα οδηγήσει σε ένα πιο σκοτεινό και πιο πλούσιο αρωματικό ρούμι. Ένας καλός κανόνας είναι να γερνάτε το ρούμι σας 6 έως 18 μήνες σε ένα βαμμένο δρύινο βαρέλι ή με δρύινα τσιπ για να δώσετε στο ρούμι σας μια ξεχωριστή γήρανση.Αφού γεράσετε το ρούμι σας, μπορείτε να προσθέσετε πολύ περισσότερα αρωματικά προσθέτοντας μπαχαρικά όπως βανίλια, πιπέρι, κανέλα, μούρα μπαχάρι, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο. Εδώ μπορείτε να πειραματιστείτε πραγματικά με τις γεύσεις και να δείτε τι σας αρέσει περισσότερο. Φροντίστε να προσθέσετε αυτά τα μπαχαρικά σε ξεχωριστό δοχείο από το βαρέλι παλαίωσης που χρησιμοποιείται εάν θέλετε να μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις για την επόμενη παρτίδα σας.

Τελευταία σχόλια

25.11 | 16:37

στην Αττική θα μπορούσα να καλλιεργήσω δένδρα με βρώσιμους καρπούς ;
ποια δένδρα ;
μπορούν να συνδυαστρουν με λαχανόκηπο;

05.11 | 06:14

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ FEIJOA?

16.12 | 11:35

Φιλοι μου! Ειμαι μια Αθηναία που ονειρευομαι να φτιάξω ενα υπεροχο λαχανόκηπο στη ταρατσα του σπιτιού μου. Δεν εχω ιδέα από που να αρχίσω και χρειάζομαι τη γνώση και υποστήριξη κάποιου έμπειρου

02.12 | 20:18

ΠΩΣ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΟΥ ΙΩΝΑ????

Κοινοποίηση σελίδας