ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ

ΛΙΠΑΝΣΗ ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΜΙΚΑ

ΒΑΖΩ ΜΥΚΟΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

Για να βγάλετε ωραία και υγιή λαχανικά θα πρέπει να ταίζετε τα φυτά σας διαρκώς κάθε εβδομάδα.

Ξεκινάμε με την φύτευση βάζοντας ορμόνη μυκόριζας στη ρίζα η οποία βοηθά τα φυτά σας να παραμείνουν υγιή σ όλη την διάρκεια της σεζόν, να έχουν τέλεια ανάπτυξη έχοντας τον μύκητα της μυκόριζας στη ρίζα, δεν πλησιάζουν τα νηματώδη ή άλλα βλαβερά έντομα. Από την πρώτη στιγμή θα δείτε αλλαγές στα φυτά σας.

Κατόπιν ψεκάζουμε με οργανικούς μικροοργανισμούς ΕΜ τουλαχιστον μια φορά το μήνα

Βοηθάμε τα φυτά με κοπριά - ασβέστιο να ανθίσουν

και τέλος ριζοποτίζουμε με υγρά οργανικά λιπάσματα που παρασκευάζουμε μόνοι μας σε έναν κάδο.

Από ψεκάσματα χρησιμοποιούμε το καθαρό σαπούνι,σκορδο, πιπεριά καυτερή λίγο καπνό και φτιάχνουμε το δικό μας φάρμακο.

Τέλος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θειάφι-χαλκό μετά απο βροχές για να προστατεύσουμε το φυτό απο μολύνσεις-μυκητιάσεις..

Αν τηρήσετε αυτό το πρόγραμμα είναι βέβαιο ότι θα βγάλετε τα πιο ωραία και υγιή φρούτα-λαχανικά που υπάρχουν

ΦΤΙΑΧΝΩ ΛΙΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΣΥΜΦΟΙΤΟ

Προτείνουμε να έχετε πάντα ένα παρτέρι με το φυτό ΣΥΜΦΟΙΤΟ το οποίο εάν βάλτε μια φορά, είναι σαν αγριάδα, θα υπάρχει πάντα εκεί. Δυο φορές μηνιαίως μαζεύετε τα φύλα, τα βάζετε σε κουβά με νερό και τα αφήνετε 15 μέρες να σαπίσουν μέσα(τσαι). Αυτό το ζουμί θα ποτίζετε τα φυτά σας. Περιέχει πολλές βιταμίνες και πρωτείνες που θα τα δείτε να δυναμώνουν και να καρπίζουν. Αλλη μέθοδος είναι όταν φυτεύτετε τα φυτά να βάζετε μέσα στο λάκο και 2-3 φύλα σύμφοιτου να σαπίσουν σιγά σιγά και να ταίζουν τα μικρά φυτά σας.

Το σύμφυτο είναι ένας εξαιρετικός αποταμιευτής μικροστοιχείων, ένα ολοκληρωμένο λίπασμα για τα φυτά. Τα φύλλα του είναι γεμάτα από άζωτο, πυρίτιο, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο. Είναι από τα καλύτερα λιπάσματα για ντομάτες, πατάτες, πιπεριές, αγγούρια, φασόλια, μπιζέλια και κυρίως για αυτά που χρειάζονται περισσότερο μαγνήσιο. Είναι ένα πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενο φυτό και παράγει πολλά φύλλα κατά την περίοδο ανάπτυξής του.
Είναι καλύτερα να συλλέγετε το φυτό πριν ανθίσει και όταν έχει φτάσει περίπου τα 60 εκατοστά ύψος. Το σύμφυτο ξανά αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και είναι έτοιμο για συγκομιδή κάθε 4-5 εβδομάδες. Τα φύλλα του συγκομίζονται 4-5 φορές τον χρόνο.

Το Symphytum grandiflorum και το caucasicum, καλλιεργούνται για τα λουλούδια και το φύλλωμά τους.

Η ρωσική ποικιλία (Symphytum x uplandicum) είναι ένας από τους τύπους που καλλιεργείται κυρίως για λίπασμα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως:

  • ενεργοποιητής του κομπόστ
  • υγρό λίπασμα
  • εδαφοκάλυψη
  • για την δημιουργία φυλλοχώματος

Tα φύλλα περιέχουν άζωτο, φώσφορο και κάλιο. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες απελευθερώνονται εύκολα όταν τα φύλλα αποσυντίθενται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των φυτών, τα οποία χρειάζονται άζωτο για υγιή βλαστό και κάλιο για την παραγωγή λουλουδιών, σπόρων και φρούτω

Ενεργοποιητής του κομπόστ

Το σύμφυτο είναι ένας εξαιρετικός ενεργοποιητής για τον σωρό του κομπόστ ή για τον κάδο κομποστοποίησης και ο λόγος είναι τα μεγάλα ποσοστά πρωτεΐνης που περιέχει.

Τεμαχίζουμε/συνθλίβουμε φύλλα σύμφυτου, τα βάζουμε στο κομπόστ και ανακατεύουμε. Αν είναι ξερά τα δύλλα, τα βάζουμε πρώτα σε ένα κουβά με λίγο νερό και αφού τα αφήσουμε για λίγες ώρες, αδειάζουμε το σύνολο στο κομποστ και ανακατεύουμε.

Όσο περισσότερο σύμφυτο προσθέσουμε στο κομπόστ, τόσο καλύτερης ποιότητας θα είναι το τελικό υλικό που θα πάρουμε.

ΣΠΕΡΝΩ ΚΟΥΚΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΓΙΑ ΛΙΠΑΝΣΗ

Σπερνεται τον Νοέβρη-Δεκέβρη και μαζεύεται το Μαιο.

Το βάζουμε στον κήπο είτε στους διαδρόμους, είτε κάθε χρόνο σε διαφορετικά σημεία του κήπου με εναλλαγές για να βοηθήσουμε το χώμα μας να συνέλθει από τις καλλιέργειες. Το φυτό αφού μαζέψουμε τα κουκιά μπορούμε να το θρυματίσουμε και να το ρίξουμε πάλι στο έδαφος για εδαφοβελτίωση, ή να το το βάλουμε σε βαρέλι να κάνουμε υγρό λίπασμα και να ριζοποτίσουμε

Εδώ θα βρείτε συσκευασίες

ΡΙΧΝΩ ΠΕΛΕΤ ΕΔΑΦΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

(AGRIORGAN PELLETS)

Εδαφοβελτιωτικό με 33% οργανική ουσία,

19% οργανικό άνθρακα,

5,4% χουμικά εκχυλίσματα, σε μορφή pellets

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 5 ΚΙΛΩΝ

Σχόλια

Ναντια Παπαδή

19.11.2019 05:50

Καλημέρα σας
Πολύ ενδιαφέροντα όλα σας τα προϊόντα!!! Μπορείτε να μου πείτε αν τα προϊόντα που έχουν εξαντληθεί θα τα ξανά βγάλετε; ευχαριστώ

Τελευταία σχόλια

25.11 | 16:37

στην Αττική θα μπορούσα να καλλιεργήσω δένδρα με βρώσιμους καρπούς ;
ποια δένδρα ;
μπορούν να συνδυαστρουν με λαχανόκηπο;

05.11 | 06:14

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ FEIJOA?

16.12 | 11:35

Φιλοι μου! Ειμαι μια Αθηναία που ονειρευομαι να φτιάξω ενα υπεροχο λαχανόκηπο στη ταρατσα του σπιτιού μου. Δεν εχω ιδέα από που να αρχίσω και χρειάζομαι τη γνώση και υποστήριξη κάποιου έμπειρου

02.12 | 20:18

ΠΩΣ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΟΥ ΙΩΝΑ????

Κοινοποίηση σελίδας