20 Απρ. 2021

ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟ ΜΕΛΙ.ΓΙΑΤΡΙΚΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

Από την αρχαιότητα έχουν διαπιστωθεί οι θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού  όπου χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή φαρμάκων, αλοιφών, αρωμάτων, ποτών και αφεψημάτων ,αλλά και στα νεότερα χρόνια από τους επιστήμονες.

Το Φυσικό μέλι το οποίο δεν έχει θερμανθεί είναι μια εξαιρετική πρώτη ύλη για την υγεία σας: προσθέστε στο νερό του μπάνιου, χρησιμοποιήσετε το μέλι ως μάσκα προσώπου ή ένα χαλαρωτικό ποτό – και θα αποκτήσετε αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που βοηθούν τη θεραπεία λοιμώξεων, στο δέρμα σε προβλήματα και το συναισθηματικό στρες.
Το κύριο συστατικό του μελιού είναι η φρουκτόζη (ζάχαρη φρούτων από την πηγή), η οποία δίνει μεγάλη διάρκεια ζωής. Σε σύγκριση με τη λευκή ζάχαρη, η φρουκτόζη η αποσύνθεση στο σώμα είναι πιο αργά, με αποτέλεσμαμε μια μέτρια αύξηση στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Το Μέλι περιέχει επίσης πρωτεΐνες, ανόργανα άλατα (όπως σίδηρο, χαλκό, φώσφορο, κάλιο και νάτριο), ένζυμα και βιταμίνες Β ομάδα.

Το Χρώμα του μελιού ποικίλλει μεταξύ των διαφόρων τύπων. Πιο σκούρο χρώμα δείχνει ότι τα επίπεδα αντιοξειδωτικών είναι υψηλότερα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το μέλι με θέρμανσης πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου μπορεί να καταστρέψει της ιδιότητες.

Συνταγή για κρύωμα

Ένα παραδοσιακό ποτό για το κρυολόγημα ή την γρίπη είναι ζεστό νερό με μέλι, λεμόνι, κανέλα και τζίντζερ. Συνιστάται να πίνετε κάθε δύο ώρες

Συνταγή για βήχα
Βράζουμε για 15 λεπτά ένα φλιτζάνι νερό και ενα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μειώσει την βλέννα και να θεραπεύσει τα κρυολογήματα. Όταν το υγρό κρυώσει, το σουρώνουμε, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και να το πιείτε το πρωί, το απόγευμα και πριν τον ύπνο. Μπορείτε επίσης να κόψετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, και τα ανακατεύουμε με μέλι

Συνταγή για πληγές εγκαύματα και τα έλκη
Σε μια γάζα αλείφεται με μέλι, παρέχει ένα υγρό περιβάλλον για το δέρμα, βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων, αφαιρεί τις οσμές και μειώνει τη φλεγμονή και οίδημα.

Συνταγή για Εντερικά έλκη
Δύο κουταλιές της σούπας την ημέρα θα πρέπει να είναι αρκετό για τους περισσότερους τύπους μελιού. Να το φας με άδειο στομάχι τρεις φορές την ημέρα για τρεις εβδομάδες.

Μετά το αλκόλ για Πονοκέφαλο
Το αλκοόλ φορτώνει το ήπαρ, η οποία οδηγεί στα γνωστά συμπτώματα της αφυδάτωσης, δίψα, κεφαλαλγία και ναυτία. Πίνοντας ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με μισό φρέσκο λεμόνι και μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι θα βοηθήσει στην αποτοξίνωση του ήπατος και θα μειώσει την επίδραση του αλκοόλ.

Πιθανώς θα γνωρίζετε τα ιατρικά πλεονεκτήματα του μελιού, αλλά έχετε ποτέ ανακαλύψει τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού με μέλι;

 Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και ανακατέψτε. Θα προκύψει ένα μείγμα 30% μελιού , το οποίο είναι πανομοιότυπο με το πλάσμα του αίματος. Το μέλι κάνει μία παχιά ένωση στο νερό, το οποίο επεκτείνει τα ιατρικά πλεονεκτήματα του παρόντος μείγματος. Το νερό με μέλι αβίαστα συγκρατείται από την βιολογική μας οντότητα.

Εναρμονίζει την μεθοδολογία επεξεργασίας, πράγμα που σημαίνει ότι βάζει τέλος στο θέμα των “τεμπέλικων εντέρων”. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι επίσης απίστευτο έναντι της βρογχίτιδας και καθαρίζει τα σωματικά υγρά στους πνεύμονες. Καθαρίζει το πεπτικό σύστημα των παρασίτων και φροντίζει την αναπαραγωγή τους. Καθαρίζει επιπλέον το εσωτερικό των δηλητηριωδών αποθέσεων.

Η λειτουργία του παχέος εντέρου είναι τυποποιημένη. Το νερό με μέλι θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της παρούσας χλωρίδας του παχέος εντέρου, αφανίζοντας τους μικροοργανισμούς. Αυτό το μείγμα μπορεί να βοηθήσει στο να μην πηγαίνετε ανεξέλεγκτα για κατούρημα τη νύχτα. Το μέλι συγκεντρώνει το νερό, το οποίο σημαίνει ότι οι νεφροί δεν λειτουργούν με μεγαλύτερη ένταση από την κανονική.

Φτιάξε μαρμελάδες με μέλι τα φρούτα του κήπου σας.Βράστε τα  φρούτα με λίγη ζάχαρη και προσθέστε το μέλι στο τέλος αφού κρυώσει τομείγμα

Τελευταία σχόλια

25.11 | 16:37

στην Αττική θα μπορούσα να καλλιεργήσω δένδρα με βρώσιμους καρπούς ;
ποια δένδρα ;
μπορούν να συνδυαστρουν με λαχανόκηπο;

05.11 | 06:14

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ FEIJOA?

16.12 | 11:35

Φιλοι μου! Ειμαι μια Αθηναία που ονειρευομαι να φτιάξω ενα υπεροχο λαχανόκηπο στη ταρατσα του σπιτιού μου. Δεν εχω ιδέα από που να αρχίσω και χρειάζομαι τη γνώση και υποστήριξη κάποιου έμπειρου

02.12 | 20:18

ΠΩΣ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΟΥ ΙΩΝΑ????

Κοινοποίηση σελίδας