15 Νοε. 2019

ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ. ΔΟΛΙΧΟΣ ΦΑΣΟΛΑΚΙ

Θέλω να σας ενημερώσω για μια σπάνια ποικιλλία φασολιού σχετικά άγνωστη στην δική μας γενιά τα φασολάκια ΔΟΛΙΧΟΣ ή πλατάρια στα νησιά.

Μια παλιά ποικιλλία πολλών ετών προερχόμενη από Αιγυπτο, και από τους αρχαίους πολύ φαρδύ φασόλι. Το κλίμα μεγαλώνει πάρα πολύ, θέλει πέργολα, κάνει 3 μήνες να αρχίσει να δίνει φασόλια, αλλά μετά δίνει συνεχώς μέχρι τους πρώτους παγετούς.

Το φασόλι είναι μεγάλο θέλει καθάρισμα από κλωστές, αλλά είναι πολύ τρυφερό και νόστιμο, ίσως από τα πιο νόστιμα φασόλια που έχετε φάει, ο σπόρος μέσα είναι κόκκινος με 2-3 ρίζες φασόλια θα τρελαθείτε να κόβετε.Φυτεύεται τον Απρίλιο-Μαιο, μην τρώτε τους σπόρους ξερούς γιατί πειράζουν! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ώς διακοσμητικό φυτό σε περίφραξη το καλοκαίρι μια και τα λουλούδια του είναι πανέμορφα.

Από δύο ρίζες κόψαμε 17 κιλά φασολάκια και δοκίμασε όλη η γειτονειά, βάλαμε κατάψυξη και είχαμε όλο το χειμώνα μέχρι τον επόμενο Αυγουστο. Είναι το φασόλι της κρίσης και μπορεί να ταίσει πολύ κόσμο εάν έχετε χώρο. Είναι πεντανόστιμα και αξίζει τον κόπο να καλλιεργήσει κανείς, θέλουν μεγάλη πέργολα ή περίφραξη να αναπτυχθούν.

Πριν τα καταψύξετε αφού τα καθαρίσετε θα τα ζεματίσετε 10 λεπτά.

Τελευταία σχόλια

25.11 | 16:37

στην Αττική θα μπορούσα να καλλιεργήσω δένδρα με βρώσιμους καρπούς ;
ποια δένδρα ;
μπορούν να συνδυαστρουν με λαχανόκηπο;

05.11 | 06:14

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ FEIJOA?

16.12 | 11:35

Φιλοι μου! Ειμαι μια Αθηναία που ονειρευομαι να φτιάξω ενα υπεροχο λαχανόκηπο στη ταρατσα του σπιτιού μου. Δεν εχω ιδέα από που να αρχίσω και χρειάζομαι τη γνώση και υποστήριξη κάποιου έμπειρου

02.12 | 20:18

ΠΩΣ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΟΥ ΙΩΝΑ????

Κοινοποίηση σελίδας