14 Δεκ. 2019

ΚΡΕΑΣ ΟΡΤΥΚΙΟΥ-ΟΡΤΥΚΙΑ ΩΣ ΟΙΚΟΣΙΤΑ

Το κρέας ορτυκιών είναι ιδιαίτερα τρυφερό και ζουμερό. Η μυρωδιά του ιδιόμορφη και με ελαφριά γευση κυνηγιού.Το ορτύκι αποτελεί δημοφιλές στόχο για κυνήγι τόσο για το κρέας όσο και για τα αυγά του.Πιο συγκεκριμένα, το κρέας τους είναι πλούσιο σε βιταμίνες όπως η Β3, η Β6 και η Β2, σε μέταλλα όπως ο σίδηρος, ο φώσφορος, ο χαλκός και το σελήνιο ενώ έχει πιο μικρή περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος και χοληστερόλη σε σύγκριση με το χοιρινό κρέας. Όσον αφορά τα αυγά είναι εξίσου πλούσια σε μέταλλα όπως ο σίδηρος, ο φώσφορος και το σελήνιο και στις βιταμίνες Β2 και Β12. Τα αυγά των ορτυκιών ειδικά στην Ιαπωνία χρησιμοποιόυνται στη διατροφή των παιδιών και των ηλικιωμένων λόγω της θρεπτικής τους αξίας.

Τα ορτύκια καταναλώνονται κυρίως στην γαλλική, πολωνική, πορτογαλική, μαλτέζικη, κινέζικη και ιαπωνική κουζίνα ενώ σε επαρχία της Ινδίας αποτελούν εκλεκτό μεζέ όπου τρώγονται ψητά με σάλτσα κάρυ. Μπορούν να φαγωθούν μαζί τα κόκκαλα τα οποία είναι εξαιρετικά μικρά και μπορούν να μαγειρευτούν με όλους τους πιθανούς τρόπους βραστά, ψητά ή τηγανητά. Υπάρχουν ποικίλες συνταγές που τα περιέχουν καθώς μπορόυν να γίνουν κοκκινιστά, κρασάτα ή στιφάδο.

 

 

Τελευταία σχόλια

25.11 | 16:37

στην Αττική θα μπορούσα να καλλιεργήσω δένδρα με βρώσιμους καρπούς ;
ποια δένδρα ;
μπορούν να συνδυαστρουν με λαχανόκηπο;

05.11 | 06:14

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ FEIJOA?

16.12 | 11:35

Φιλοι μου! Ειμαι μια Αθηναία που ονειρευομαι να φτιάξω ενα υπεροχο λαχανόκηπο στη ταρατσα του σπιτιού μου. Δεν εχω ιδέα από που να αρχίσω και χρειάζομαι τη γνώση και υποστήριξη κάποιου έμπειρου

02.12 | 20:18

ΠΩΣ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΟΥ ΙΩΝΑ????

Κοινοποίηση σελίδας