8 Μαρ. 2020

ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΑΥΓΟΥ ΜΕ ΟΡΤΥΚΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ-ΤΑΡΑΤΣΑ

Πρίν 6 περίπου χρόνια σε συζήτηση που είχα με τον φίλο, του παραπονιόμουν οτι καθώς δεν είχα αυλή και ζούσα στο κέντρο της πόλης δεν είχα την δυνατότητα να έχω κότες για φρέσκα αυγά.
Γιατί δεν παίρνεις... 4-5 ορτύκια; μου απάντησε.
Γεννάνε κάθε μέρα σχεδόν , βέβαια μικρά αυγά , αλλά τι χρειάζεσαι παραπάνω 4 αυγά ημερησίως ισοδυναμούν με 20-25 την εβδομάδα για  άτομα είναι πλήρες, θα κάνεις και γλυκά, θα φας, θα μαγειρέψεις, θα κάνεις σαλάτες.


Έτσι αντί για καρδερίνες και παπαγαλάκια φτιάξαμε ένα κλουβάκι με ορτύκια. Και ίσως σήμερα λέω ότι είναι το μοναδικό πράγμα μαζί με τον λαχανόκηπο που έκανα και ήταν τόσο χρήσιμο τον τελευταίο καιρό.

Οι δοκιμή θα σας πείσει. Είναι πουλιά που γενικά είναι ήσυχα, τα αρσενικά κράζουν καμιά φορά φωνάζοντας τις θυληκές. Δεν θέλουν πολύ φως γιατί αρχίζουν και τσιμπάνε το ένα το άλλο.

Τρώνε λίγο, θέλουν καθημερινά φρέσκο νεράκι.Αλλά μας δίνουν τόσα πολλά. Είναι μια λύση αυτάρκειας σε αυγά. Γιατί το αυγό είναι απαραίτητο σε όλους μας, μεγάλους και μικρούς. Το αυγό είναι πρωτείνη που αν λείψει από τον οργανισμό δημιουργεί πολλά προβλήματα ακόμα και ψυχολογικά.


Τελευταία σχόλια

25.11 | 16:37

στην Αττική θα μπορούσα να καλλιεργήσω δένδρα με βρώσιμους καρπούς ;
ποια δένδρα ;
μπορούν να συνδυαστρουν με λαχανόκηπο;

05.11 | 06:14

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ FEIJOA?

16.12 | 11:35

Φιλοι μου! Ειμαι μια Αθηναία που ονειρευομαι να φτιάξω ενα υπεροχο λαχανόκηπο στη ταρατσα του σπιτιού μου. Δεν εχω ιδέα από που να αρχίσω και χρειάζομαι τη γνώση και υποστήριξη κάποιου έμπειρου

02.12 | 20:18

ΠΩΣ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΟΥ ΙΩΝΑ????

Κοινοποίηση σελίδας