1 Απρ. 2020

ΤΙ ΝΑ ΘΡΕΨΩ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΘΡΕΨΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Δυστηχώς όταν υπάρχει έλλειψη τροφής, είναι αρκετά δύσκολο κάποιος να κάνει εκτροφή ζώων, γιατί δεν θα έχει χρήματα ή δεν θα βρίσκει τροφή να ταίσει.

Μόνον εάν κάποιος είναι εντελώς αυτάρκης και έχει δικά του χωράφια με καλαμπόκια, κριθάρι, σταρι μπορεί να πει ότι θα αντέξει.

Όμως ένα σπιτικό με 10 ορτύκια και 5-6 νανάκια που δεν τρώνε ιδιαίτερες ποσότητες μπορεί να έχει πλήρη αυτάρκεια σε αυγό. Τα νανάκια αναπαράγονται μόνα τους, είναι τέλειες κλώσες, κρέας δεν έχουν πολύ γύρω στο κιλό είναι το μεγαλύτερο, αλλά αυγό δίνουν πάντα εξασφαλισμένο. Τρώνε τα πάντα, τους αρέσει να κοιμούνται σε δέντρα και ψηλά. Είναι αεικίνητα και αξιολάτρευτα.

Τα δε ορτύκια σε ένα κλουβάκι μακρυά από υγρασία μπορούν να αντέξουν εώς και 2 έτη και να γενάνε ασταμάτητα τα πολύ θρεπτικά και πεντανόστιμα αυγά τους.

Μια ακόμα λύση είναι το κουνέλι.

Αυτά τα ζώα μπορεί κάποιος να τα κρατήσει χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε κόστος τροφής, δίνοντας από το σπίτι και απο τον κήπο ότι περισσεύει

Τελευταία σχόλια

25.11 | 16:37

στην Αττική θα μπορούσα να καλλιεργήσω δένδρα με βρώσιμους καρπούς ;
ποια δένδρα ;
μπορούν να συνδυαστρουν με λαχανόκηπο;

05.11 | 06:14

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ FEIJOA?

16.12 | 11:35

Φιλοι μου! Ειμαι μια Αθηναία που ονειρευομαι να φτιάξω ενα υπεροχο λαχανόκηπο στη ταρατσα του σπιτιού μου. Δεν εχω ιδέα από που να αρχίσω και χρειάζομαι τη γνώση και υποστήριξη κάποιου έμπειρου

02.12 | 20:18

ΠΩΣ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΟΥ ΙΩΝΑ????

Κοινοποίηση σελίδας