28 Μαϊ. 2020

ΑΓΡΟΙΚΙΑ-ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΚΤΗΜΑ ΠΟΛΥΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ

Προσωπικά πιστέυω ότι το κάθε σπίτι πρέπει να είναι αυτάρκες για να επιζήσει στα πιο δύσκολα χρόνια που θα έρθουν. Το κύριο μέλημα μας πλέον δεν είναι να περνάμε καλά, αλλά να οργανωθούμε για το αναπάντεχο.

Δυστηχώς κανένα κτήμα δεν μπορει να παράγει τα πάντα, και η αυτάρκεια πετυχαίνεται με την ανταλλαγή προιόντων. Πάντα δεν μπορούμε να καταναλώσουμε τα πάντα από ένα αγρόκτημα, αυτο που περισσεύει το ανταλλάσουμε ή το πουλάμε για να βγάλουμε μερικά έξοδα συντήρησης, ή να πάρουμε ότι χρειαζόμαστε (πετρέλαιο-βενζίνη-φάρμακα)

Τα κτήματα μας πρέπει να έχουν πολλυκαλλιέργειες να έχουν από όλα και απο λίγο, να μάθουμε να μοιράζουμε δουλειές και υποχρεώσεις για να έχουμε δημιουργικές χρονιές.

Τα παδιά μέσα σε μια οικογένεια σύνολο πρέπει να μαθαίνουν. Να συνειδητοποιήσουν την σπουδαιότητα της διατροφής γιαεπιβίωση, ανάπτυξη, υγεία και απόδοση στην εργασία. Να μάθουν για ποιους λόγους τρέφεται οάνθρωπος και να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά μετατρόφιμα, την ομαδοποίησή τους και τις σωστές επιλογές τροφίμων για την καθημερινή τους διατροφή.

Να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της κατοικίας για τον άνθρωπο.

Να κατανοήσουν την αξία της παράδοσης στον τομέα της κατοικίας καινακαλλιεργήσουν την καλαισθησία τους. Να αποκτήσουν γενικές γνώσεις σχετικά με τους κύριους τύπους και μορφές κατοικίας, τη λειτουργικότητα και την αισθητική του χώρου, καθώς και τον εξοπλισμό και την υγιεινή της κατοικίας.

Να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής των προγόνων μας. Να κατανοήσουν τη σημασία της Οικιακής Οικονομίας ως παράγοντα του Ελληνικού Πολιτισμού.

Τελευταία σχόλια

25.11 | 16:37

στην Αττική θα μπορούσα να καλλιεργήσω δένδρα με βρώσιμους καρπούς ;
ποια δένδρα ;
μπορούν να συνδυαστρουν με λαχανόκηπο;

05.11 | 06:14

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ FEIJOA?

16.12 | 11:35

Φιλοι μου! Ειμαι μια Αθηναία που ονειρευομαι να φτιάξω ενα υπεροχο λαχανόκηπο στη ταρατσα του σπιτιού μου. Δεν εχω ιδέα από που να αρχίσω και χρειάζομαι τη γνώση και υποστήριξη κάποιου έμπειρου

02.12 | 20:18

ΠΩΣ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΟΥ ΙΩΝΑ????

Κοινοποίηση σελίδας