21 Δεκ. 2020

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Τα μανιτάρια περιέχουν μια μεγάλη ποικιλία ισχυρών θεραπευτικών ενώσεων από τις οποίες μπορείτε να επωφεληθείτε. Αλλά πώς ξέρετε για τα μανιτάρια που πρέπει να παίρνετε και ποιες προϋποθέσεις ταιριάζουν καλύτερα; Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσω τα κύρια φαρμακευτικά οφέλη των μανιταριών και ποια φαρμακευτικά συστατικά περιέχουν.

Στη συνέχεια, θα μάθετε ποια είναι τα κορυφαία φαρμακευτικά μανιτάρια και ποιοι τύποι μανιταριών είναι οι πιο κατάλληλοι για τη θεραπεία μιας ποικιλίας καταστάσεων . Αλλά πρώτα, ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στον τρόπο με τον οποίο τα μανιτάρια έχουν χρησιμοποιηθεί ιατρικά σε όλη την ιστορία. Μπορεί να εκπλαγείτε όταν μαθαίνετε ότι οι άνθρωποι είχαν στενή σχέση με τους μύκητες από την αρχή! Αρχαία ιστορία Τα φαρμακευτικά μανιτάρια έχουν χρησιμοποιηθεί σε παραδοσιακά και λαϊκά φάρμακα από πριν από την καταγεγραμμένη ιστορία. Ένας άντρας κατεψυγμένος σε πάγο γύρω στο 3300 π.Χ. Διάσημοι Έλληνες και Ρωμαίοι συγγραφείς όπως οι Seneca, Pliny και Dioscorides έγραψαν όλοι για μανιτάρια, υποστηρίζοντας τόσο τα υπέρ όσο και κατά των φαρμακευτικών τους οφελών.

Κείμενα για την κινεζική ιατρική που χρονολογούνται από το 100 π.Χ. συζητούν διάφορα μανιτάρια και μύκητες που χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία του καρκίνου, των αναπνευστικών παθήσεων και πολλών άλλων καταστάσεων.Μπορείτε να δείτε από τα αιγυπτιακά ιερογλυφικά ότι η κοινωνία τους είδε τα μανιτάρια ως φυτό της αθανασίας. Τα μανιτάρια τρώγονταν συνήθως μόνο από τους Φαραώ και άλλους ευγενείς, και τους δόθηκε το όνομα «γιοι των θεών» και απεικονίστηκαν στο έργο τέχνης ως αποστέλλονται στη γη με κεραυνούς. Στην αρχαία Ιαπωνία, τα μανιτάρια maitake (Grifola frondosa) άξιζαν το βάρος τους ασήμι.

Τα μανιτάρια ήταν αναπόσπαστο μέρος των μεσοαμερικανικών πολιτισμών, όπως οι Μάγια, Ίνκα, Αζτέκοι και Όλμετς. Τόσο για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες.Η πρώτη φορά που οι ευεργετικές ιδιότητες εντοπίστηκαν και εξήχθησαν από μύκητα ήταν το 1928 όταν ο Αλέξανδρος Φλέμινγκ ανακάλυψε πενικιλίνη.

Πολλά άλλα αντιβιοτικά έχουν ανακαλυφθεί από τότε και οι αντιβακτηριακές και αντιιικές ιδιότητες διαφόρων μυκήτων έχουν αξιοποιηθεί ευρέως. Μερικοί ισχυρίζονται ότι ήταν ένα κρίσιμο στοιχείο της νίκης των συμμάχων του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.Οι σύγχρονοι επιστήμονες συνεχίζουν να απομονώνουν νέες αντιπρωτοζωικές, αντιπαρασιτικές, αντιιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες των μανιταριών και των μυκήτων κάθε χρόνο.Οι μυκολόγοι και άλλοι τύποι επιστημόνων μόλις τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν αυτό που η παραδοσιακή ιατρική μας λέει για αυτούς τους μύκητες εδώ και χιλιάδες χρόνια.Οι μύκητες είναι πολύ πιο περίπλοκοι από τους περισσότερους ανθρώπους.Με την πρώτη ματιά, μπορεί να εμφανίζονται ως πολύ απλές μορφές ζωής. Αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ περίπλοκοι οργανισμοί που στην πραγματικότητα σχετίζονται στενότερα με τα ζώα παρά με τα φυτά.Τα μανιτάρια είναι γεμάτα από ενώσεις που έχουν ιατρικά οφέλη για τον άνθρωπο. Γιατί λοιπόν; 1) Αντιμυκητιακές, αντιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητεςΤα μανιτάρια ζουν σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο. Πρέπει να αντισταθμίσουν άλλα καλούπια και μύκητες που αναζητούν τις ίδιες πηγές τροφίμων με αυτές.Πρέπει επίσης να καταπολεμήσουν τα βακτήρια και άλλα παράσιτα που μπορεί να θέλουν να τα φάνε.Οι βιταμίνες και τα μέταλλα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία. Η έλλειψη σε οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες και άλλα προβλήματα.Έτσι, η κατανάλωση μανιταριών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον διατροφή στη διατροφή σας και να διατηρήσετε τον εαυτό σας υγιή. Τα μανιτάρια είναι επίσης χαμηλά σε θερμίδες και νάτριο, αλλά περιέχουν καλή ποσότητα πρωτεΐνης.Οι ενώσεις που βρίσκονται στα μανιτάρια είναι σε θέση να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των υπαρχόντων καρκινικών κυττάρων. Εκτός από την πρόληψη της βλάβης του DNA, την μετάλλαξη των κυττάρων και τον σχηματισμό όγκων.Τα μανιτάρια προσφέρουν άλλα δευτερεύοντα οφέλη σε ασθενείς με καρκίνο, εκτός από την άμεση αντιμετώπιση του καρκίνου, όπως για τη θεραπεία της τριχόπτωσης και της ναυτίας.Μέχρι στιγμής δεν συνιστάται μανιτάρι ως η πρώτη γραμμή άμυνας κατά του καρκίνου από μόνη της. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει όλο και πιο συχνά ότι η λήψη ορισμένων φαρμακευτικών μανιταριών μπορεί να προσθέσει μετρήσιμα οφέλη σε μια μάχη κατά της νόσου.

Τελευταία σχόλια

25.11 | 16:37

στην Αττική θα μπορούσα να καλλιεργήσω δένδρα με βρώσιμους καρπούς ;
ποια δένδρα ;
μπορούν να συνδυαστρουν με λαχανόκηπο;

05.11 | 06:14

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ FEIJOA?

16.12 | 11:35

Φιλοι μου! Ειμαι μια Αθηναία που ονειρευομαι να φτιάξω ενα υπεροχο λαχανόκηπο στη ταρατσα του σπιτιού μου. Δεν εχω ιδέα από που να αρχίσω και χρειάζομαι τη γνώση και υποστήριξη κάποιου έμπειρου

02.12 | 20:18

ΠΩΣ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΟΥ ΙΩΝΑ????

Κοινοποίηση σελίδας