21 Μαρ. 2021

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΩ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ Η ΣΑΚΟ

Ως homesteader, αστικός καλλιεργητής θέλω να έχω τις γλυκοπατάτες μου αλλά δεν έχω χώρο. Μπορεί κανείς να τις καλλιεργήσει σε παρτέρι αλλά για μένα το πιο εύκολο είναι σε γλάστρα.Συχνά, οι άνθρωποι λένε ότι δεν μπορείτε να αναπτύξετε ή να πετύχετε ορισμένα πράγματα με συγκεκριμένους τρόπους. Η γλάστρα πρέπει να έχει ζωντανό χώμα.Τι είναι ζωντανό χώμα; Αμμο, φυλόχωμα, κομποστ, κοπριά.Πολύ ελαφρύ πολύ ζωναντό.

Η καλλιέργεια θέλει νερό καθημερινά τους μήνες Ιούλιο-Αυγουστο. Βάλτε πιάτο στις γλάστρες σας και έχετε το γεμάτο με νεράκι, χωρίς να ποτίζετε διαρκώς τις πατάτες από πάνω γιατί έτσι μπορείτε να σαπίσετε τις πατάτες.

Μαζεύετε τις γλυκοπατάτες τον Νοέβρη ή αν έχειπροστατευμένο χώρο μπαλκόνι μπορείτε να τις βγάζετεμια μια γλάστρα για να μην χαλάνε, μέχρι τον Γενάρη.Γιατί οι πατάτες μέσα στο χώμα διατηρούνται καλά.

Με τρεις γλάστρες θα βγάλετε αρκετές πάτατες για το σπίτι

 

Τελευταία σχόλια

25.11 | 16:37

στην Αττική θα μπορούσα να καλλιεργήσω δένδρα με βρώσιμους καρπούς ;
ποια δένδρα ;
μπορούν να συνδυαστρουν με λαχανόκηπο;

05.11 | 06:14

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ FEIJOA?

16.12 | 11:35

Φιλοι μου! Ειμαι μια Αθηναία που ονειρευομαι να φτιάξω ενα υπεροχο λαχανόκηπο στη ταρατσα του σπιτιού μου. Δεν εχω ιδέα από που να αρχίσω και χρειάζομαι τη γνώση και υποστήριξη κάποιου έμπειρου

02.12 | 20:18

ΠΩΣ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΟΥ ΙΩΝΑ????

Κοινοποίηση σελίδας