30 Μαρ. 2021

ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΑΣ ΤΣΑΙ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ

Εδώ είναι 7 πιθανά οφέλη από τσάι καλέντουλας και εκχύλισμα

Το εκχύλισμα καλέντουλας διαθέτει αρκετά ισχυρά αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των τριτερπενίων, των φλαβονοειδών, των πολυφαινολών και των καροτενοειδών. Επιπλέον, διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, όπως τον παράγοντα νέκρωσης όγκου άλφα (TNFa). Ενώ η φλεγμονή είναι μια φυσιολογική σωματική απόκριση, η χρόνια φλεγμονή συνδέεται με πολλές καταστάσεις, όπως η παχυσαρκία, το μεταβολικό σύνδρομο και ο διαβήτης τύπου 2.

Το Calendula περιέχει πολλές ενώσεις που μπορούν να καταπολεμήσουν το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή στο σώμα σας. Μπορεί να προωθήσει την επούλωση των πληγών και του έλκους του δέρματος Το εκχύλισμα καλέντουλας που βρίσκεται σε έλαια, αλοιφές και βάμματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά για τη θεραπεία τραυμάτων και ελκών. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε το τσάι στο δέρμα σας μέσω συμπίεσης υφασμάτων ή μπουκαλιών ψεκασμού. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν η κατανάλωση του τσαγιού προσφέρει τα ίδια αποτελέσματα.

Σε μια μελέτη 12 εβδομάδων σε 57 άτομα, το 72% αυτών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με εκχύλισμα καλέντουλας παρουσίασαν πλήρη επούλωση των ελκών των φλεβικών ποδιών, σε σύγκριση με το 32% στην ομάδα ελέγχου.

Μπορεί να καταπολεμήσει ορισμένα καρκινικά κύτταρα Το αντιοξειδωτικό περιεχόμενο της Καλέντουλας μπορεί να παρέχει αντικαρκινικά αποτελέσματα. Μελέτες δοκιμαστικών σωλήνων δείχνουν ότι τα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδούς και τριτερπενίου της καλέντουλας μπορεί να καταπολεμήσουν τη λευχαιμία, το μελάνωμα, το καρκίνο του παχέος εντέρου και του καρκίνου του παγκρέατος.

Το εκχύλισμα καλέντουλας είναι γνωστό για τις αντιμυκητιακές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες.

το εκχύλισμα καλέντουλας αναστέλλει την ανάπτυξη της λεϊσμανίας, το παράσιτο που είναι υπεύθυνο για τη λεϊσμανίαση - μια ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει πληγές στο δέρμα ή να επηρεάσει εσωτερικά όργανα, όπως ο σπλήνας, το συκώτι και ο μυελός των οστών.

Η καλέντουλα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία στοματικών παθήσεων, όπως ουλίτιδα.

Η ουλίτιδα, η οποία χαρακτηρίζεται από χρόνια φλεγμονή των ούλων, είναι μία από τις πιο κοινές στοματικές ασθένειες.

Μπορεί να ενισχύσει την υγεία της καρδιάς. Το αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό δυναμικό της Καλέντουλας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Ωστόσο, αυτά τα αποτελέσματα παρατηρήθηκαν σε μια μελέτη μεμονωμένου δοκιμαστικού σωλήνα που χρησιμοποίησε υψηλές δόσεις . Μπορεί να ανακουφίσει την μυϊκή κόπωση. Μια μελέτη σε ποντίκια δείχνει ότι το εκχύλισμα καλέντουλας μειώνει τον πόνο των μυών που προκαλείται από την άσκηση. Ωστόσο, η μελέτη περιελάμβανε εκχυλίσματα από δύο άλλα φυτά, καθιστώντας δύσκολο να προσδιοριστεί πώς λειτουργεί η καλέντουλα μόνη της.

 

 

Τελευταία σχόλια

25.11 | 16:37

στην Αττική θα μπορούσα να καλλιεργήσω δένδρα με βρώσιμους καρπούς ;
ποια δένδρα ;
μπορούν να συνδυαστρουν με λαχανόκηπο;

05.11 | 06:14

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ FEIJOA?

16.12 | 11:35

Φιλοι μου! Ειμαι μια Αθηναία που ονειρευομαι να φτιάξω ενα υπεροχο λαχανόκηπο στη ταρατσα του σπιτιού μου. Δεν εχω ιδέα από που να αρχίσω και χρειάζομαι τη γνώση και υποστήριξη κάποιου έμπειρου

02.12 | 20:18

ΠΩΣ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΟΥ ΙΩΝΑ????

Κοινοποίηση σελίδας